Yhteisörukous

Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen. Aamen.

Meidän auttajamme on Herra,
hän joka on luonut taivaan ja maan.

Tunnustamme edessäsi, pyhä Jumala,
että olemme tehneet syntiä
ajatuksin ja sanoin,
teoin ja laiminlyönnein.
Muista meitä laupeudessasi
ja anna meille Jeesuksen Kristuksen tähden anteeksi,
mitä olemme rikkoneet.

Kaikkivaltias Jumala antakoon meille syntimme anteeksi
ja johtakoon meidät ikuiseen elämään. Aamen.

Me palvomme Sinua, kaikkein pyhin Herramme Jeesus Kristus, nyt tässä ja kirkoissasi kaikkialla maailmassa. Me ylistämme Sinua, sillä pyhällä ristilläsi olet lunastanut maailman.

Taizén päivän sana

Hän tuli julistamaan rauhaa teille, jotka olitte kaukana, ja rauhaa niille, jotka olivat lähellä. Hän on avannut pääsyn Isän luo yhden ja saman Hengen johdattamina.

Päivän periaate

Ensimmäinen tunnusmerkki (jatkuu). Emme arvostele toisissa havaitsemiamme vikoja, vaan mieluummin rukoilemme lähimmäistemme puolesta. Pyrimme ensin ottamaan pois tukin omasta silmästämme ennen kuin tarjoudumme poistamaan roskan toisen silmästä. Olemme valmiita pyydettäessä hyväksymään vähiten arvostetun tehtävän ja otamme sen vastaan vapaaehtoisesti. Kun meitä pyydetään ottamaan vastaan työ, jonka tekemiseen tunnemme olevamme arvottomia tai kykenemättömiä, emme vetäydy siitä nöyryyteen vedoten, vaan ryhdymme työhön luottavaisesti sillä voimalla, joka tehdään täydelliseksi heikkoudessa.

Hiljaisuus

Päivän rukous

Perjantai. Herra Jeesus, palvelijassasi Fransiskuksessa Sinä osoitit ristisi ihmeellisen voiman. Auta meitä aina seuraamaan Sinua pyhän ristin tiellä ja anna meille voimaa vastustaa kaikkia kiusauksia. Herralle Jeesukselle Isän ja Pyhän Hengen kanssa kuuluu kaikki kunnia ikuisesti. Aamen.

Jumala, kiitämme sinua Fransiskaanisesta kolmannesta sääntökunnasta. Suo Herra, että me sinun palvelijasi, yhteen punottuina yhteisönä, ja rukousyhteydessä kirkastaisimme sinun pyhää nimeäsi, Pyhän Fransiskuksen esimerkin mukaisesti ja voittaisimme muita sinun rakkaudellesi, meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta. Rukoilemme Sarin puolesta. Aamen.

Isä meidän, joka olet taivaissa.
Pyhitetty olkoon sinun nimesi.
Tulkoon sinun valtakuntasi.
Tapahtukoon sinun tahtosi,
myös maan päällä niin kuin taivaassa.
Anna meille tänä päivänä
meidän jokapäiväinen leipämme.
Ja anna meille meidän syntimme anteeksi,
niin kuin mekin anteeksi annamme niille,
jotka ovat meitä vastaan rikkoneet.
Äläkä saata meitä kiusaukseen,
vaan päästä meidät pahasta.
Sillä sinun on valtakunta ja voima
ja kunnia iankaikkisesti. Aamen.

Rukoilkoon siunattu Neitsyt Maria puolestamme; rukoilkoon pyhä Fransiskus puolestamme; rukoilkoon pyhä Klaara puolestamme; rukoilkoot kaikki kolmannen sääntökunnan pyhät puolestamme; suojelkoot ja varjelkoot meitä pyhät enkelit; antakoon meidän Herramme Jeesus siunauksensa ja rauhansa meille. Aamen. Herramme Jeesuksen Kristuksen armo, Isän Jumalan rakkaus ja Pyhän Hengen osallisuus olkoon meidän kanssamme nyt ja aina. Aamen.