Yhteisörukous

E Isän ja (+) Pojan ja Pyhän Hengen nimeen.
S Aamen.
E Meidän auttajamme on Herra,
S hän, joka on luonut taivaan ja maan.

S Tunnustamme edessäsi, pyhä Jumala,
että olemme tehneet syntiä
ajatuksin ja sanoin,
teoin ja laiminlyönnein.
Muista meitä laupeudessasi
ja anna meille Jeesuksen Kristuksen tähden anteeksi,
mitä olemme rikkoneet.
E Kaikkivaltias Jumala antakoon meille syntimme anteeksi
ja johtakoon meidät ikuiseen elämään.
S Aamen.

E+S Me palvomme Sinua, kaikkein pyhin Herramme Jeesus Kristus, nyt tässä ja kirkoissasi kaikkialla maailmassa. Me ylistämme Sinua, sillä pyhällä ristilläsi olet lunastanut maailman.

Taizén päivän sana:

Jeesus sanoi: Minä ylistän sinua, Isä, taivaan ja maan Herra, siitä, että olet salannut tämän järkeviltä ja viisailta mutta olet ilmoittanut sen lapsenmielisille. Luuk. 10:21-22

Päivän periaate:

3. Päivä Perustarkoitus (jatkuu) Jeesus kutsuu niitä, jotka tahtovat palvella häntä, seuraamaan hänen esimerkkiään ja valitsemaan itselleen saman luopumisen ja uhrin tien. Niille, jotka kuulevat ja tottelevat, hän lupaa yhteyden Jumalan kanssa. Pyhän Fransiskuksen sääntökunnan tarkoitus on muodostaa yhteisö niistä, jotka hyväksyvät Kristuksen Herrakseen ja Mestarikseen ja jotka omistautuvat hänelle koko elämällään. He luovuttavat elämänsä Kristukselle ja hänen kansansa palvelemiseen. Fransiskaaninen kolmas sääntökunta koostuu niistä, jotka arkisissa ammateissa toimiessaan tuntevat kutsumusta pyhittää elämänsä fransiskaaniselle säännölle ja lupauksille. He voivat olla naisia tai miehiä, avioliitossa tai yksin eläviä, hengellisessä työssä olevia tai maallikoita.

Hiljaisuus

Päivän rukous:

E Sunnuntai Jumala, rakkautesi johdatti Fransiskuksen ja Klaaran perustamaan meidän kolme sääntökuntaamme. Vedä meidät rakkauteesi, jotta sen täydellisyydessä kasvamme rakastamaan kaikkia niitä, joita meidän tulee rakastaa; Poikasi Jeesuksen Kristuksen tähden, joka antaa itsensä kaikille rakkaudessaan. Aamen.

E+S Jumala, kiitämme sinua Fransiskaanisesta kolmannesta sääntökunnasta. Suo Herra, että me, sinun palvelijasi, yhteen punottuina yhteisönä ja rukousyhteydessä kirkastaisimme sinun pyhää nimeäsi Pyhän Fransiskuksen esimerkin mukaisesti ja voittaisimme muita sinun rakkaudellesi; meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta.


Rukoilemme Asmon puolesta. Aamen.

Isä meidän:

Isä meidän, joka olet taivaissa.
Pyhitetty olkoon sinun nimesi.
Tulkoon sinun valtakuntasi.
Tapahtukoon sinun tahtosi,
myös maan päällä niin kuin taivaassa.
Anna meille tänä päivänä
meidän jokapäiväinen leipämme.
Ja anna meille meidän syntimme anteeksi,
niin kuin mekin anteeksi annamme niille,
jotka ovat meitä vastaan rikkoneet.
Äläkä saata meitä kiusaukseen,
vaan päästä meidät pahasta.
Sillä sinun on valtakunta ja voima
ja kunnia iankaikkisesti.
Aamen.

Siunaus:

E+S Rukoilkoon siunattu Neitsyt Maria puolestamme; rukoilkoon pyhä Fransiskus puolestamme; rukoilkoon pyhä Klaara puolestamme; rukoilkoot kaikki kolmannen sääntökunnan pyhät puolestamme; suojelkoot ja varjelkoot meitä pyhät enkelit; antakoon meidän Herramme Jeesus siunauksensa ja rauhansa meille. Aamen.

tai

Herramme Jeesuksen Kristuksen armo, Isän Jumalan rakkaus ja Pyhän Hengen osallisuus olkoon meidän kanssamme nyt ja aina. Aamen.