Sääntökunnan sääntö

SÄÄNTÖKUNNAN SÄÄNTÖ

Peruselämänsääntö

Ehtoollinen. Lupaan asettaa ehtoollisen keskeiselle paikalle elämässäni ja rukoilla voidakseni yhä syvemmin ymmärtää sen merkityksen elämässäni.

Katumus. Lupaan joka päivä tutkia elämääni Kristuksen opetusten valossa. Lupaan etsiä anteeksiantoa rikkomuksistani ja ohjausta elämääni.

Henkilökohtainen rukouselämä. Lupaan joka päivä etsiä mahdollisuuksia Jumalan ylistämiseen ja rukoukseen. Sen lisäksi lupaan käyttää joka päivä vähintään 15 minuuttia yhtämittaiseen rukoukseen tai mietiskelyyn.

Itsensä kieltäminen. Lupaan pyrkiä elämään iloisesti yksinkertaista elämää. Lupaan palvella lähimmäisiäni nöyrästi sekä noudattaa itsekuria pyhän Fransiskuksen esimerkin mukaisesti.

Retriitti. Lupaan osallistua retriittiin joka vuosi antaakseni Jumalan kehittää itsessäni tietoisuutta Hänestä ja siitä mikä on minun kutsumukseni.

Opiskelu. Lupaan lukea ja opiskella voidakseni kasvaa Jumalan ja Hänen maailmansa tuntemisessa. Ymmärrän, että tällainen opiskelu on tarpeen, jotta voisin paremmin palvella Jumalaa.

Yksinkertainen elämä. Lupaan palvella Jumalaa kaikessa siinä mitä teen ja kaikella sillä mitä omistan. Pyhän Fransiskuksen tavoin laitan syrjään halun hankkia omaisuutta tai mainetta toisten silmissä omaksi kunniakseni.

Asemani yhteiskunnassa, työssä ja perheessä. Lupaan antaa Jumalan käyttöön yhteiskunnallisen asemani, työni ja velvollisuuteni kaikkia niitä kohtaan, joiden kanssa elän. Kaikessa tässä lupaan tehdä Jumalan rakkautta tunnetuksi sanoin ja teoin.

Kuuliaisuus. Lupaudun kuuliaisuuteen kolmannen sääntökunnan säännölle ja lupaan noudattaa tätä elämänsääntöä. Näin tehdessäni pyrin olemaan avoin Hengen äänelle, Hänen, joka puhuu sisälläni sekä noviisiohjaajani että muiden ihmisten kautta. Lupaan elää todeksi kristittyjen yhteyttä fransiskaaniveljieni ja -sisarieni kanssa osallistumalla oman ryhmäni ja alueeni tapaamisiin.