Noviisilupausten uudistaminen

Noviisilupausten uudistamisten aikaa ja paikkaa koskevat samat ohjeet kuin tertiaarien lupausten uudistamista. Sama pätee myös lupaustenannosta poissaolemista (kts Tertiaarien lupauden uudistaminen).

Messun evankeliumin tai kolmannen sääntökunnan hetkirukouksen ristinrukousten lukemisen jälkeen kaikki istuutuvat ja esilukija aloittaa:

Esilukija: Rakkaat sisarukset, fransiskaanit pyrkivät aina muuttumaan meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen kaltaiseksi Pyhän Franciscuksen esimerkin mukaisesti.

Kolmannen sääntökunnan jäsenet pyrkivät hänen laillaan maailmassa eläen tekemään nöyryydestä, rakkaudesta ja ilosta elämänsä ensisijaisia tunnusmerkkejä.

Pidämme mielessämme sääntökunnan kolme tavoitetta: levittää maailmaan Kristuksen rakkautta ja hänen tuntemistaan, edistää rakkautta ja yhteyttä koko luomakuntaan sekä iloisesti elää yksinkertaista elämää, johon kuuluu myös nöyrä palvelu.

Niin kuin Herramme Jeesus Kristus nöyrtyi tullakseen osalliseksi meidän inhimillisestä elämästämme, niin mekin voimme panna syrjään itsemme niin, että meidät yhdessä hänen kanssaan Isän Jumalan kunniaksi korotettaisiin (Jaak 4:10, 1 Piet 5:6).

Esilukija: Tässä hengessä kutsun astumaan eteen ne noviisit, jotka tahtovat uudistaa lupauksensa.

Noviisit astuvat eteen esilukijan ympärille. Muut jäävät istumaan paikoilleen.

Esilukija: Tahdotko uudistaa lupauksesi kolmannen sääntökunnan noviisina?

Noviisi(t): Tahdon, Herra minua siinä auttakoon.

Jokainen sanoo vuorollaan.

Minä, N.N… Uudistan lupaukseni palvella Herraamme Jeesusta Kristusta fransiskaanisen kolmannen sääntökunnan noviisina. Sitoudun Jumalan armosta noudattamaan elämänsääntöäni yhden vuoden ajan.

Noviisi antaa oman elämänsääntönsä esilukijalle.

Jumala hyväksyköön sinun lupauksesi ja antakoon sinulle armonsa, jotta pysyt siinä uskollisesti ja iloiten.

Esilukija asettaa sen alttarille.

Noviisit, jotka antoivat uudelleen lupaukset, lausuvat yhteen ääneen:

Kaikkivaltias Jumala, anna anteeksi, millaisia olemme olleet, siunaa sitä mitä me olemme ja ohjaa meitä kohti sitä, millaisia meidän tulee olla, Jeesuksen Kristuksen, meidän Herramme kautta. Aamen.

Kaikki lupauksensa uudistaneet palaavat paikoillensa.

Sen jälkeen ehtoollinen jatkuu esirukouksella, johon tulisi sisältyä erityinen rukous niiden puolesta, jotka juuri antoivat uudelleen lupaukset; tai mikäli kyseessä oli tertiaarin lupausten antaminen ensimmäistä kertaa, jatketaan ehtoollisen asettamisella.