Yhteisörukous

Print Friendly, PDF & Email

Johdanto

E Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen.
S Aamen.
E Meidän auttajamme on Herra,
S hän, joka on luonut taivaan ja maan.

E Me ylistämme sinua Jumala, luomakunnan moninaisuudesta. Me hämmästelemme työsi käsittämätöntä monipuolisuutta. Maa on täynnä sinun luomaasi elämää, viisaudessasi olet tehnyt sen kaiken. Mutta itsekkyydessämme olemme laiminlyöneet ympärillämme olevan luodun palvelemisen. Olemme saastuttaneet maan ja vedet, tuhonneet herkät elinympäristöt ja kiihdyttäneet kallisarvoisten lajien häviämistä. Me tiedämme, että  luomakunta odottaa hartaasti ja elää siinä toivossa, että se vapautuu katoavaisuuden orjuudesta. 

E+S Tunnustamme edessäsi, pyhä Jumala, että olemme tehneet syntiä ajatuksin ja sanoin, teoin ja laiminlyönnein. Muista meitä laupeudessasi ja anna meille Jeesuksen Kristuksen tähden anteeksi, mitä olemme rikkoneet.

E Kaikkivaltias Jumala antakoon meille syntimme anteeksi ja johtakoon meidät ikuiseen elämään.
S Aamen.

Päivän sana (Taizé-yhteisö)

Pyrkikää rauhan sitein säilyttämään Hengen luoma ykseys. On vain yksi ruumis ja yksi Henki, niin kuin myös se toivo, johon teidät on kutsuttu, on yksi. Ef. 4:1-6

 

Luomakunnan aika on kansainvälinen ekumeeninen aloite kirkkojen rukousjaksosta luomakunnan ja sen varjelemisen puolesta. Ajankohdaksi on vakiintunut 1.9.–4.10. Se perustuu ortodoksisen kirkkovuoden luomakunnan päivään 1.9. ja läntisen kirkkovuoden Fransiskus Assisilaisen muistopäivään 4.10. Luomakunnan ajan päivittäiset raamatuntekstit:

 

Hiljaisuus

E+S Me kumarramme sinua, kaikkien pyhin Herramme Jeesus Kristus, nyt tässä ja kirkoissasi kaikkialla maailmassa. Me ylistämme sinua, sillä pyhällä ristilläsi olet lunastanut maailman.

Päivän periaate

21. Päivä Sääntökunnan kolme tunnusmerkkiä Nöyryys, rakkaus ja ilo ovat ne kolme tunnusmerkkiä, jotka kuvaavat tertiaarien elämää. Kun nämä kaikki kolme kukoistavat sääntökunnassa, sen työ kantaa hedelmää. Ilman niitä kaikki ponnistelut ovat turhia.

 

Päivän rukous

E Lauantai Jumala, siunatun Fransiskuksen elämän kautta, olet muovannut kansasi rakastamaan yksinkertaisia asioita. Hänen esimerkkiään noudattaen emme kiinny tämän maailman asioihin, vaan kokoamme aarteen taivaaseen; Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta. Aamen.

 

E+S Jumala, kiitämme sinua Fransiskaanisesta kolmannesta sääntökunnasta. Suo Herra, että me, sinun palvelijasi, yhteen punottuina yhteisönä ja rukousyhteydessä kirkastaisimme sinun pyhää nimeäsi Pyhän Fransiskuksen esimerkin mukaisesti ja voittaisimme muita sinun rakkaudellesi; meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta.


Rukoilemme Liisan puolesta. Aamen.

 

Esirukouslista, syksy 2019

S Isä meidän, joka olet taivaissa.
Pyhitetty olkoon sinun nimesi.
Tulkoon sinun valtakuntasi.
Tapahtukoon sinun tahtosi,
myös maan päällä niin kuin taivaassa
Anna meille tänä päivänä meidän jokapäiväinen leipämme.
Ja anna meille meidän syntimme anteeksi,
niin kuin mekin anteeksi annamme niille,
jotka ovat meitä vastaan rikkoneet.
Äläkä saata meitä kiusaukseen,
vaan päästä meidät pahasta.
Sillä sinun on valtakunta ja voima ja kunnia iankaikkisesti. Aamen.

E+S Rukoilkoon siunattu Neitsyt Maria puolestamme; rukoilkoon pyhä Fransiskus puolestamme; rukoilkoon pyhä Klaara puolestamme; rukoilkoot kaikki kolmannen sääntökunnan pyhät puolestamme; suojelkoot ja varjelkoot meitä pyhät enkelit; antakoon meidän Herramme Jeesus siunauksensa ja rauhansa meille. Aamen.


tai

Herramme Jeesuksen Kristuksen armo, Isän Jumalan rakkaus ja Pyhän Hengen osallisuus olkoon meidän kanssamme nyt ja aina. Aamen.